Ниско въглехидратна диета

Ниско въглехидратна диета (НВД) е на диета, в които консумацията на въглехидрати, на не повече от 20% от дневните калории (20 до 80 грама на ден) ограничен. Консумацията на храни, богати на белтъчини и мазнини и ниско съдържание на въглехидрати. Има два основни вида на нисковъглехидратните диети: БМ-НВД (VisokoMazninna-въглехидратната диета), най-популярните, диетата на Аткинс и VB (IRR с високо съдържание на протеини, ниско въглехидратната диета) с диета главен представител на Дука. НВД е подходяща за всички, да губят тегло, се отървете от излишните мазнини, както и проектиране на изображението без загуба на мускулна маса.


    * Какви са предимствата на НВД?

Ниско съдържание на въглехидрати диети насърчаване на изгарянето на мазнините ефект, тъй като нивата на кръвната захар и хормонална продукция. Контрол на кръвната захар в организма има два основни хормони - (намалява нивата на кръвната захар) на инсулин и глюкагон (повдига кръвната захар).

НВД - Ниско въглехидратна диета, богата на въглехидрати повишаване на нивата на инсулина се предотврати изгарянето на мазнините и предотвратяване на кетоза (предоставяне на енергия). Поради това, загуба на тегло, но губи най-вече мускулите, а не на мазнини. IRR поддържат стабилни нива на инсулин в кръвта и води до ускорено кетоза, изгаряне на мазнини и органът, натоварен с енергия.

    * Какви са недостатъците на НВД?

В първите дни на съответствието с ниско съдържание на въглехидрати диети може да се чувствате обща слабост и умора, а мазнините в тялото се разглежда като важен източник на енергия. В допълнение, непрекъснатото спазване на режима да доведат до проблеми с бъбреците. Така след един месец на тази диета се препоръчва да се постепенно отново въглехидрати в диетата менюто, до равновесие.

    * НВД и фитнес

НВД е най-ефективна, когато е съчетан с редовна физическа активност. Но не бива да прекалявате с кардио тренировка, както и в ниско въглехидратната диета може да получите хипогликемия (внезапно ниска кръвна захар). Сила за обучение и IRR означава неподвижно и форма на тялото.

    * Какви храни са разрешени за НВД?

За всички видове месо и риба, но не пържени, млечни продукти, яйца, мазнини от масло, зехтин или растително масло, маргарин и без зеленчуци, с изключение на картофи, бобови растения, умерено количество плодове в ограничени количества, без банани, грозде и дини, захар и сладкарски и тестени изделия. Яжте често (на всеки 2-3 часа) и по-малко.
Ниско въглехидратна диета

Ads

 
Copyright 2011 Фитнес. Designed by Cute Templates Blogger.
Thanks to: Link 1, Link 2, Link 3.