Заболявания на вените

във всички топлокръвни животни, включително  хора кръв в организма се разделя на три вида - вените, артериите и капилярите. Първоначално започва кръвни артерии, които се кръв от сърцето и след това се транспортира до тъканите и органите. Артерии не взаимодействат с тъкан. Контакт извършва чрез капилярна мрежа, което вход и изход на кръвта от тъканите и органите. Докато изпускателната CO2 богати кръв от вената на кръвта върна към сърцето.

Разширени вени са заболяване засяга главно венозна система (вени), вените на ректума - хемороиди рядко се вижда разширени вени в скротума - варикоцеле, но много рядко и в други части на тялото.

Причина за разширени вени най-често срещу клапи, които да улеснят нормалното движение на кръвта във вените до сърцето като тяхната задача е връщането на кръвта обратно да спре във вените. В нарушение на клапите на вените кръвта обратно към още по-добре, отколкото на вените, които страдат от разширени вени, описани като втвърдени и пулсираща болка. Тази болка обикновено изчезва във вените след силно облекчаване или отмяна на краката. Вените с прогресия на заболяването (варикозни вени), на кръвоносните съдове стават видими разшири и да спре. Ако не започнат мерки за лечение на разширени вени, появяват следните симптоми на разширени вени, обикновено леко възпаление и сърбеж на кожата в пострадалите артерии. Първите видими признаци на разширяване на вените са обикновено в глезените. Кожата на краката е червено-кафяв цвят се появят при по-тежки стадии на разширени вени, екзема и язви, които обикновено се причинява кървене.

Усложненията при разширени вени
При достигане на твърдия фази на болестта разширени вени, различни усложнения се наблюдават. Сред тях са: тромбоза (кръвни съсиреци), тромбофлебит. В разширени вени на дебелото черво усложнения наблюдава под формата на твърд минава, придружен от болка.

Ads

 
Copyright 2011 Фитнес. Designed by Cute Templates Blogger.
Thanks to: Link 1, Link 2, Link 3.