Лунна диета

Какво представлява лунната диета?

Казано на кратко лунната диета е течна диета, стриктно ръководена от лунните фази. При настъпване на дадена фаза на луната, в точно определения час започва вашата течна диета, и завършва след 24 часа. През тези 24 часа трябва да приемате само течности: вода, чай и сокове. Като чаят се пие с мед вместо захар, а соковете да са без консерванти – най-добре е да си направите фреш от сезонните плодове, ако ли не по-добре е да пиете домашно приготвени компоти или сокове, в тях има захар, но в сравнение с “100%-ните сокове” предлагани в търговската мрежа, бледнеят пред множеството консерванти и оцветители, който са противопоказни за вашата диета. Алкохолът също е течност, но предполагам сте запознати с въздействието му към каквато и да е диета.

Фази на луната:

Луната има четири фази, от които зависи вашата диета, с други думи средно един път седмично не трябва да ядете нищо. За начинаещи е почти задължително да си изберат само една фаза (най-често пълнолуние) и така гладувате само един ден в месеца. Фазите ще намерите на всеки един календар, ако се вгледате внимателно, на някои дори са дадени с точно определеният час, също така има и лунни календари които може да закупите от книжарниците за стотинки.

Няколко полезни съвета:

Целта на лунната диета не е да огладнеете хубаво за двадесет и четири часа и на двадесет и петия да започнете да се тъпчете или да продължите стария си начин на хранене. Някои хора не могат да гладуват и това се отразява на теглото им, защото след гладуване настъпва “вълчи глад” и увеличавате с пъти килограмите които сте свалили. Ако водите активен начин на живот, едва ли лунната диета е подходяща за вас, но това решавате вие.

След завършването на лунната диета, направете лека захранка с храни които няма да натоварят организма ви, в никакъв случай мазно или пържено. Добър избор е варени пилешки гърди.

Успех и не се увличайте с гладуването, определена фаза на луната трае 24 часа!

Ads

 
Copyright 2011 Фитнес. Designed by Cute Templates Blogger.
Thanks to: Link 1, Link 2, Link 3.